Jun 4, 2019, 9:28 AM

Броня 

  Poetry
519 1 0

Рицарски доспехи 
днес обличам!
Тръгвам в битка,
любовта да защитя! 
Образите от съня ти,
търся,
боря, 
искам, 
трябва да сразя!

 Те в съня ти,
 в облаци те носят! 
Сутрин... 
трябва да те приземя! 
Като струна, 
душата ми потръпва,
дали съня ти ще я скъса, 
дали с любов ще приземя, 
претоварената твоя, 
от мечти душа,

Сутрин... 
приземява се мечтата!  
Слънцето огрява... 
уморена  пустота!
Чакам, 
чакам,
уморен нощта да свършва! 
И за да съм полезен 
сутрин 
в битка 
любовта да защитавам,
бронята излъсквам сам!

Максим Велков

© Максим Велков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??