Nov 9, 2019, 2:20 PM

Бягай и живей 

  Poetry » Other
403 0 3

                Бягай и живей

 

Бягаш, за да живееш някъде нормално,

щом тук не можеш, уви, в своята родина.

Обичаш я много, но гледаш вече реално,

тук оцеляваш само, година след година!

 

Там някъде в Европата, мащехата наша,

ще намериш работа ще живеете добре!

Тя за богатите е майка, но за нас тя не е,

не я искаме такава, вземете си я, тя си е ваша!

 

С жената и децата с куфарите под ръка,

с тъжен, влажен поглед, с обърната глава.

Самолетите, тези хищни птици, ще ви понесат,

в очите ви има само тъга, далече ще ви отнесат!

 

А тук ще станат само вашите майки и бащи,

ще се чувате, но винаги и те и вие ще сте сами!

А той народът ни постепенно ще се топи

като снега през пролетта, за жалост, уви!

 

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??