Feb 6, 2015, 8:58 PM

Бяла нощ 

  Poetry » Love
444 0 2

Късните влакове пристигат на мръкване.
Гарите са празни от толкова чакане.
Вяра пътува в купето – престъпница,
без скучен билет… и с куфар разплакан…


Няколко погледа - тъжни семафори,
смеем се колкото да скрием сълзите си.
Животът е някаква тъжна метафора –
странен и болен във чувствата скитник.

 

Да се присмеем на страховете с илюзии -
имало луди - до сто се обичали…
И двамата сме преживели вкуса на бурите
в трюма на давещо с думи обричане.

 

Ще те поканя на бутилка съмнения,
aко напием с очи този наш късмет лош,
ще захвърлим във огъня чуждите мнения –
в уморена от толкова истини бяла нощ.

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти, Галя!
  • Помислих си колко бутилки със съмнения нося у себе си... и страхове. Ако им се присмеем дали ще станат по-мънички... Много ми е близко произведението. Харесах и поздравления за него!
Random works
: ??:??