Feb 20, 2013, 6:39 PM

Бъдеще 

  Poetry » Love
549 0 0

 Не - няма да ме видиш нависоко,
аз искам с теб да споделя
мечтите си и всичко ново,
което аз не мога сам да разбера.
Мечти ли са или пък Вяра
едва ли някой в тоз момент
би установил,
но не забравяй ти, Любима,
че пред Нас Бъдеще стои.
То неизвестно е
и няма кой да каже нищо по въпроса,
но има Миг, и този Миг би ни жигосал,
тогава, когато не очакваме съвсем
и то, когато Детето Наше
поеме всичко общо върху своя "шлем".
"Шлем" тука значи не глава,
а неговата собствена Съдба.
Дано това не е Целта ти, Скъпа моя,
защото аз не бих намерил
в този ден Покоя!
Затова очаквам в Бъдеще
обаждането Твое
с думите "Ела ми помогни с багажа",
за да си върнем пак Покоя!

D.E.H.

© Олег Деков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??