Нашата страна прекрасна
любима е за чужденци,
но защо е толкова жестока
към свойте деца?
Безброй братя и сестри
напуснаха я без да се замислят,
че оставят майки и бащи
за тях да страдат и да ги чакат.
О, Българийо любима,
наместо майка - мащеха си ти.
Защо прокуди своите чеда,
недраги да се скитат по света?
И питам се аз сега,
ще се завърнат ли някога отново,
да прегърнат майка и баща,
или те напразно ще ги чакат?
© Милена Алексиева All rights reserved.