Jun 17, 2021, 11:56 AM

Бързащо Лято 

  Poetry
322 0 3

 

Тръгнало е Лятото,

като конче малко...

бърза, бърза,

иска да препуска...

Ахааа - още малко...

ще ми се изплъзне,

ще препусне диво...

диво и игриво...

Стой ти още...

Лято, мило, мое...

Хич не съм се наситила...

Синьото небе,

слънцето, морето

Летните ти ветрове,

даже дъждовете...

Моля те, поспри се...

Цветните поляни,

и в горите и в полята-

птичите ти песни,

всичко искам

с шепите да грабна -

да го скрия във душата...

в вените ми, да тече -

там да си остане!

Мило, мое, Лято,

младо и игриво...

Конче Вихронче...

стой със мене още!

Под дъги ще тичаме,

и светулките ще гоним...

Вечерни огньове,

ще ни топлят в мрака...

Ще бройм звездите,

и ще спим в уханното сено...

Песни ще си пеем,

докат отмалеем...

Мило мое Лято

Спри...

Не си отивай...

Valentina N.V. ( Mitova)

14/06/2021

© Valentina Mitova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Веселка и Руми, Благодаря много❤❤Много ми бърза времето....а Лятото все не ми стига....❤
  • Ех Вале, хубаво е лятото, а то погледни само след няколко дни ще е равноденствие и денят ще почне да намалява. Ама хайде да не униваме, лято, топло, море, планина,светулки,звезди, лято! Да го изживеем!
  • Спира и остава в това хубаво стихотворение! Поздрави!
Random works
: ??:??