Apr 14, 2011, 4:53 PM

Чакай ме 

  Poetry
1229 0 18

 

Чакай ме, лято, ще дойда. Залутах се малко,

беше отдавна, но още ме помниш, нали?

Пътят бе дълъг, а времето някак печално

се  умълча по последните мои ъгли.

 

Чакай ме, лято, спусни милостиви къдрици

с мирис на сол като скреж по заспало стъкло.

Още в гласа ми насън пърхат прелетни птици,

още под пръстите стапя се кожа от бронз.

 

Чакай ме, лято. Отвътре все още е тъмно,

в мен още стискат очи неродени слънца,

но ще изгреят под клепките ириси в жълто,

ще те настигна по босия пясъчен бряг.

 

Чакай ме, лято. Когато отново сме двама,

пак ще те вкуся по-жадна от юнския дъжд,

пак ще съм Джени, и никога, никога няма

без теб да бързам във старата цъфнала ръж.

 

© Росица All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??