Jun 21, 2013, 8:54 PM

Часовник 

  Poetry » Phylosophy
523 0 3

Часовник

 

Ще си купя часовник. Да извадя вините

от хастара на стари истории! Между устните

на хербария забравянето е трогващо.

 

Часовете ще паднат в нозете на времето.

Кастор ще изгони Електра от Аргос безбрачна

и ще се върне в небето да свети...

 

Ще обезкървя смисъла върху перфидния лист

с игленица от думи.Окото на  бурята

ще  изпише накрая екслибрис.

 

Без емоции, досущ  римска робиня,

ще изрежа цветето от косите си, за да го има

малкият принц на Екзюпери.

 

Часовник тиктака отдушник за уроки,

бракосъчетавам се с избраника разум...

О, принц Галеото, кротувай -

 

любовта е хартиена мантра за други.

Навивам алармата  по орташки. Да се събудя

за всяко божие чудо и тебе, живот.

 

© Златина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??