И през този Черен петък,
аз отидох на пазар.
Да попълня - в мезонета
моя алкохолен бар.
Стигнах Мола за минута
със зеленото Порше.
Грабнах сака със валута
и по стълбите поех.
Стълбището беше мудно,
креташе едва-едва.
Дремах няколко секунди,
а една - сама мома
плътно се допря до мене
и до моя пълен сак.
Сякаш искаше без време
да покаже див мерак!
Зяпнах - мургавото чедо,
май не беше моя тип.
Към - тавана се загледах
и си вдигнах моя цип.
След минути - много бавно
стигнах петия етаж.
Влязох в скъпата винарна,
взех количка за багаж
и започнах да си трупам:
италианско Каберне,
силен ром - от Гваделупа,
а от Токио - саке!
Взех си също: наша водка,
гръцко Узо, Метакса,
немска бира, и сельодка
от съветските блата.
Грабнах даже два кашона,
Джони на добра цена,
с три бутилки Рикадона -
за една добра жена.
Спрях на касата усмихнат,
бръкнах в кожения сак,
и шокиран… аз притихнах:
Нямах в сака жив петак!
Имах само страшно цепка,
сякаш правена със нож!
Бях обран на Черен петък!
Като някой тъп галош!
Върнах всичките шишета,
по места ги подредих.
Тръгнах си към мезонета,
там - вода една изпих!
Юри
Йовев
Ноември
2022 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.