Jan 5, 2020, 12:36 PM

Чоколадо со рум 

  Poetry » Love
585 0 3

Младоста е чоколадо со вкус на рум
а во неа се буди
љубовен антагонизам
рибарите ја ловат емоцијата
во езеро што се бранува
меѓу минатото и сегашноста
меѓу вчера, денес и утре
можеме поинаку и подобро
да го разбереме својот навидум
едноставен пат
младоста е чоколадо со рум
во моите вени
тече љубовна енигма.
 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??