Aug 22, 2015, 8:23 PM

Човекът-Хищник 

  Poetry » Other
661 0 4

О всички земни твари на земята,

животни, насекоми, птици,

Човекът - повелител на съдбата

на милионите безпомощни душици,

Човекът - двукракото "обществено животно"

е най-безмилостният Хищник.

Навярно сътворен е тъй от Бога,

но нека си припомним и за притчата,

където съгрешили са Адам и Ева

и още от тогава са погрешни

деянията на първите човеци.

От векове човек убива себеподобните си. 

 А безсловесните създания - до днес витрините

са пълни с парчета охладено, кърваво месо,

за да заситят лакомията

 на не един чревоугодник.

И малко странно е, нали,

Човекът-Хищник

 е понякога велик мислител,

учен, музикант, дори поет.

И в мен се прокрадва с малко тъга

една завладяваща тиха мечта:

да бъде Човекът на XXI-вия век

по-чист, по-възвишен, по-съвършен.

 

© Наташа Биразова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, че се отби, Йоана! Поздрави!
  • Не го познавам „Човекът-хищник“, навсякъде срещам все „Всеядният обграден от ядене“ Първичният инстинкт да консумира всичко, за което се хване, все си се бори с човещинката и му разбърква мислите. Поздрави за оптимизма!
  • Много ти благодаря, Радост, за оценката! Поздрави!
  • О,много истинско, същевременно изпълнено с вяра за бъдещето! Страхотно е!
Random works
: ??:??