Oct 13, 2017, 11:08 AM

Чудо 

  Poetry
276 1 4

                 Ни солнце, ни звезда...

                                Вл. Набоков

 

Не в парковете на Париж,

ни в пищна ботаническа градина,

не даже в крепостта на Ниш,

ни в джунглите на Аржентина.

 

А на полянка с прашен ръб,

зад блока стар, почти незрима,

до плочника с напукан, парещ гръб –

четирилистна детелина.

 

11.08. 2017

© Мария Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??