Feb 5, 2010, 11:38 AM

Чувствам 

  Poetry » Other
855 0 1

Чувствам се затворник!

Гледам през решетки на лъжи

и се губя в свят на лицемери!

Кой това ще ми спести?

На кого мога да имам доверие?

 

Хаотична частица от времето съм!

Прашинка! Живея измислено!

В свят на фалшиви идеали лутам се...

Ще открия ли нещо истинско?

 

Поглеждам през прозореца.

Те бързат! Хората! Нанякъде!

Тичат, борят се, лъжат!

Лицемерите прииждат отвсякъде!

 

Филм! Филм за тях наблюдавам!

Виждам, следя живота им!

Не искам!... Така се натоварвам!

 

Какво съм? Човек ли?

Ах, каква гордост!!

© Инна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Гледам през решетки на лъжи
    и си губя в свят на лицемери"
    ..........................................
    Много силен, оригинален и актуален стих!
    Много точно си описала съвременното общество,
    в което материалните облаги са на почит, а
    духовните ценности са демоде...
    ПОЗДРАВИ! (6+)
Random works
: ??:??