В тесен кръг камаради решиха
кой ще блажѝ на софрата.
На "Кръглата маса" вредиха
до девето коляно родата.
Начело с пишман "харамии"
възмездие търси тълпата.
Не знаят ли - всички " капии"
се държат от ерзац господата.
Народа е лесен - ще втаса -
широк е на Астор ръкава.
Фокус - мокус и... четири аса
и току виж възгласи -"Браво".
А продажници пак ни курдисват
след запоя "цинична салфетка".
Докато страховито надвисва
вездесъщата руска подметка.
"Цинична салфетка" е понятие въведено в публицистиката и визира случая от 1945 г.
когато при среща между Чърчил и Сталин, първият надрасква на салфетка цифри
определящи в проценти зоните на влияние на Великите сили на Балканите.
Така се решава съдбата на народите и днес.
© Илия Станков All rights reserved.
Поздравявам те.