7.08.2020 г., 8:12 ч.  

Цинична салфетка 

  Поезия » Гражданска
605 0 1

В тесен кръг камаради решиха

кой ще блажѝ на софрата.

На "Кръглата маса" вредиха

до девето коляно родата.

 

Начело с пишман "харамии"

възмездие търси тълпата.

Не знаят ли - всички " капии"

се държат от ерзац господата.

 

Народа е лесен - ще втаса -

широк е на Астор ръкава.

Фокус - мокус и... четири аса

и току виж възгласи -"Браво".

 

А продажници пак ни курдисват

след запоя "цинична салфетка".

Докато страховито надвисва

вездесъщата руска подметка.

 

 

"Цинична салфетка" е понятие въведено в публицистиката и визира случая от 1945 г.

когато при среща между Чърчил и Сталин, първият надрасква на салфетка цифри 

определящи в проценти зоните на влияние на Великите сили на Балканите.

Така се решава съдбата на народите и днес.

© Илия Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Добре, че не е било на тоалетна хартия, макар че щеше пък да е точно...
    Поздравявам те.
Предложения
: ??:??