Nov 19, 2017, 8:26 PM

Црни цветови 

  Poetry » Love
207 1 0

 

Паѓа ноќ

тонам во длабок сон

црни цветови растат во мојата душа

не заради тебе што си одиш

заради другите што остануваат во мојот живот

тежок чекан е злобата

фрлена од гневните на невините

црни цветови се вијат во мојата душа

сега сум сигурна

во сон ќе ги пресечам ластарите.

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??