Цветно
Тъмни мисли имам във главата.
Някой да ги вземе да ги скрие
в някой тъмен шкаф! Да ги покрие
с някой тъмен плат!
Оттук нататък
само светли мисли да откривам
вътре в мен. И само да умея
светли длани само с тях да слея,
да се будя с тях, и да заспивам
пак със тях.
Но в този миг конкретно
в низ от тъмно-светли псевдо-мисли,
подозирам малко ми се иска
да измисля нещо малко цветно!
© Владислава Генова All rights reserved.