ДА ПОМИСЛИМ!
"Затуй, че се среща не един между нас
известен и тежък, с важна поза и глас,
който, вникнеш ли в него, произведен е целия
в едно ТПК за надувни изделия".
Валери Петров
Ще помислим, поете. Но дали е достатъчно?
Само мислене стига ли в таз страна разколачена?
Надуваеми кученца - да ги ринеш с лопата -
във кресла министерски и на наша заплата,
правят всичко за себе си и за лична облага.
А народът ни български - вечно шапка го стяга!
Ако шапката махнем, то каква е поуката?
Нека изход потърсим, да намерим пролуката.
Стига кукли пластмасови - ТПК производство,
че до гуша додея ни и от нашенско робство!
И, когато повярваме, че "хвърчащите хора"
във България раждат се, не в швейцарска кантора,
че "не идват от Космоса, те родени са тук"
и обикнем сърцата им "по-кристални от звук",
ще спрем производството от надувни изделия
и ще тръгне народът ни в пътя си белия!
29.08.2014
Мир на праха ти, Поете!
© Мария Панайотова All rights reserved.