29.08.2014 г., 20:56 ч.

Да помислим! 

  Поезия » Гражданска
649 0 14

 

 

             ДА ПОМИСЛИМ!

 

       

              "Затуй, че се среща не един между нас

               известен и тежък, с важна поза и глас,

               който, вникнеш ли в него, произведен е целия

               в едно ТПК за надувни изделия".

 

                                                              Валери Петров

 

Ще помислим, поете. Но дали е достатъчно?

Само мислене стига ли в таз страна разколачена?

 

Надуваеми кученца - да ги ринеш с лопата -

във кресла министерски и на наша заплата,

 

правят всичко за себе си и за лична облага.

А народът ни български - вечно шапка го стяга!

 

Ако шапката махнем, то каква е поуката?

Нека изход потърсим, да намерим пролуката.

 

Стига кукли пластмасови - ТПК производство,

че до гуша додея ни и от нашенско робство!

 

И, когато повярваме, че "хвърчащите хора"

във България раждат се, не в швейцарска кантора,

 

че "не идват от Космоса, те родени са тук"

и обикнем сърцата им "по-кристални от звук",

 

ще спрем производството от надувни изделия

и ще тръгне народът ни в пътя си белия!

 

29.08.2014

 

Мир на праха ти, Поете!

 

 

 

© Мария Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??