Jan 6, 2009, 9:53 AM

Да се опитваме... 

  Poetry » Phylosophy
620 0 13

                                                      "...И не забравяй най-простото - когато си в лодката,

                                                         променят се бреговете, когато си на брега,

                                                          се движи лодката"...

                                                                                               фраза на Мойсей

 

Дълъг път да ни чака,

макар с кривулици

да свири все в мрака,

и  лети между облаци

всеки ден и всеки час,

и дано не остарява

като знак с нов впряг,

живот да ни дарява,

да бъде всичко живо,

по-ниско - небето червено

все да е непримиримо,

и по женски кокетно,

да падат стрели в нозете

на Пътя - мъдър и строг,

да се променят  бреговете,

лодката  - все една и съща...

 

 

© Мариола Томова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??