Jan 25, 2019, 12:06 AM

Да се погледнеш отстрани 

  Poetry
173 1 1

ДА СЕ ПОГЛЕДНЕШ ОТСТРАНИ

 

Отстрани ли?
Как да се погледнеш?
С твоите, или с чуждите очи?
Ако в душата своя влезеш -
то ще е през твоите сълзи.
Погледът ще е отвътре,
сърцето – твоето Аз,
през твоите вопли, тръпки,
любов безкрайна
във тревожен час.
Отвън са гарвани – „доброжелатели“.
Те няма да погледнат в твоята душа -
ще изкълват очите ти предатели,
а нея ще разкъсат с нокти и крила.
Други - ще ти правят „мили очи“,
змийски устни ще усмихват,
ще изричат сладостни лъжи,
ще те погалят по косите,
едва ли болката ти ще разнищят,
но ще ти се пишат приятели.
Трети - ще бъдат до теб
с душите и сърцата си,
като ангели ще кръжат над и пред
диханието на съдбата ти,
но се броят на пръстите на ръцете ти.
Бог, не ни е дал възможност
да се видим с очите си без огледало.
Душата ни, с тревожност,
през целият живот ни наблюдава...

 

24 01 2017

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Добре, че е душата ни. Божията частица, която сме получили, напълно безвъзмездно и която често не искаме да чуем.
Random works
: ??:??