Казват, че по Коледа се случват чудеса,
но дали за всеки ще се случи чудо?
Дали за всеки ще се намери малко светлина,
дали ще има здраве, щастие, дори и малко лудост?
Дали ще се протегне топла майчина ръка
за бедното сираче, молещо за малко милост?
Дали за бедните ще има хляб и малко топлина,
от ръце, дарени на този, който всичко има?
Дали ще се избърше тъжна падаща сълза
от ръката на приятел мил и верен?
Дали покой ще си намери страдаща от скръб душа,
безвъзвратно губеща тя някой близък?
Дали за болния ще се намери лек,
дали да вярва в Коледното утро?
Дали умиращият ще повярва пак,
че и с него може да се случи чудо?
Дали по Коледа се случват чудеса?
Не сме ли ние всъщност малко чудо?
Нека подадем ръка на другите в труден час
и тогаз светът ще стане тих и чуден!
© Пламена Владимирова All rights reserved.