Aug 4, 2023, 3:03 PM

Дама пика 

  Poetry
538 0 1

 

на Миглена Драганова - Дама пика 

 

Не се страхувайте от нея,
не заразява с чернота.
Тя, като всички нас живее
с мечтата си за свобода. 

 

Тя отстоява, че е дама,
а пиката и е честта.
За слабостта е само драма,
респект за силните е тя! 

 

Тя много често все е терца.
Понякога дори е коз.
В нея е ключа и шперца
за всеки нерешим въпрос. 

 

Понякога, добрата дама
съвсем логично при това,
се появява на екрана
във състезателна игра. 

 

Тя побеждава със усмивка.
Загуби ли - не е провал!
Дама пика е щастливка.
Дама пика е морал... 

 

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??