Nov 16, 2009, 12:25 AM

Дарете надежда да няма тъга 

  Poetry » Civilian
1056 0 4

Мрак, тишина. Две кукли във нощта.
Едната... ни жива, ни мъртва.
Другата стиска със малка ръка,
във ъгъла пак я замъква.

 

Толкова тъжно. Тъй малка е тя,
а толкова болка понася.
Без дом е сиротна, без майка, баща,
сънят я дори не отнася.

 

Нощта е студена. Студът я яде.
Сълзите горещи я топлят.
Какво е виновно туй малко дете,
че всички в живота я хапят.

 

Родители няма. Прегръдка добра.
В нощта със надежда сънува.
Две нежни ръце. Целувка една.
Щастието толкова струва.

 

В очите сълзата намери уют
и трайно тя там настани се.
Ах, как я пронизва от всякъде студ.
Да проси любов умори се.

 

Толкоз красива. Кукла е тя.
Притиснала своята кукла.
Едничка надежда за нея в нощта,
разкъсана, но нежна и пухкава.

 

Подхвърлил я някой, по избори май,
за нея тя стана приятел.
Всичко за нея тя дала би, знай,
не би я предала... кат някои...

 

Тя знае какво е да бъдеш сама.
На никому тъй непотребна.
Знам, някои ще кажат "Е, просто съдба",
"избрала е звездата неверна"

 

Аз знам, но ти знаеш ли колко деца
мечтаят за майчина ласка?
И страдат, и плачат, и молят в нощта,
все някой и тях да поиска.

 

Защо сме тъй слепи? Защо си мълчим,
а те от сълзи ослепяват?
Дали ний когато обичта си дарим,
душите не се преродяват?

 

ДАРЕТЕ НАДЕЖДА. ДА НЯМА ТЪГА.
ДЕТЕНЦЕ ЕДНО СИ ВЗЕМЕТЕ.
ИМА ТОЛКОЗ НЕЩАСТНИ ДЕЦА.
ЖИВОТА ИМ ВИЙ ПОДАРЕТЕ. 

© Таня Илиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много ми е тъжно за тези деца...
  • Моя много скъпа приятелка си осинови детенце!
    И с ръка на сърцето ще споделя, че е много повече МАЙКА от някои биологични такива!
    Достойна е, за това и носи това свято име!
    !!!
  • Думите захълцаха в гърлото ми.
    Боли за тези деца!!
    Искам само да споделя, че дори и да искаш, е много трудно да се осинови дете /бюрокрация и всякакви пречки - къде нужни, къде ненужни/.
    Въпреки това май все повече хора го правят /поне около мен така се случва/ и това е наистина прекрасно! Респект към тези достойни човеци!
  • !!!
Random works
: ??:??