Деца на майката земя
Погледни, различни сме ние,
но една майка ни е родила.
Разликата външна ни е,
а кръвта една майка ни е дала.
Но пак цветовете гледат храта
и казват: "Вижте, този не е като нас!"
Да, не е, но дали се определя от цвета това,
кой е и кой не е като нас?
И все пак няма разлика голяма,
защото ние всички сме деца на майката земя!
© Петя Тодорова All rights reserved.