Заглъхни, звук в мен на Октомври, заглъхни,
замълчи ти, сърце монотонно, и спри… спотаи!
Вдишвам сух въздух и давя се…
сълзи оловни запушват дробовете
да умра днес каня се
и моля ви, не ме помнете!
Заглъхни, звук в мен на Октомври, заглъхни,
замълчи ти, сърце монотонно и спри… спотаи!
На умна актриса днес отново правя се…
борби жадни за мъст покриват ледовете,
скачам, за да се удавя
и мъртва ме оставете…
Заглъхни, звук в мен на Октомври, заглъхни,
замълчи ти, сърце монотонно, и спри… спотаи!
© Деси All rights reserved.