Веднъж на плаж в Созопол като бях
и гледам тумба от народ, събрани вкуп.
Доктор. Милиционер. И сеирджии около тях,
а на пясъка по гащи и чорапи-мъжки труп!
На разпит млада французойка беше -
/изглежда,на морето доста поживяла,
та френския на български добре звучеше!/
и ето разказа ѝ,за каквото бе видяла...
"Тъй както вчера се разхождах край морето
ме срещна тоя мъж и нежно ми намигна...
Помислих, че е поздрав,както е у вас прието -
/това разбрах веднага, щом пристигнах!/
Усмихнах се, защото е у нас така прието...
Какво помисли той, та дръпна ми ръцете?
Реших, че сигурно, защото тука е морето,
и всичко по-различно беше под небето!
В храстите притегли ме, нима е тъй прието?
Подсказах със усмивка - да идем във хотела
така е точно както е у нас прието.....
Идеята, изглежда, му хареса и прие модела...
Нахвърли ми се от вратата, сякаш е морето
"подвиг" да покаже, както е у вас прието...
потен, прашен, обичайния ни душ не взел,което
го подсетих, че без него не е при нас прието...
А след душа със усмивка - пак у нас приета
го поканих във леглото. Той наполовина
се съблече и остана по чорапи и гащета....
та реших, че е прието тъй във вашата Родина!
Само миг след туй почука някой на вратата-
Мъжът ми бе, и аз с усмивка, ги представих,
защото тъй прието е у нас, че даже господата
не може непознати дори дуел да правят....
Та виждате ли, този мъж - пишман любовник
уплаши се и скочи, както е у вас прието
от прозореца ми!Та не мъжът ми е виновник,
а вашия балкански маниер!... И се утрепа....."
PS. С уважение към съвременните мъже,не искам да приемат
стихотворението ми с чувство на обида! Написано е с
цел забавление, а и касае време доста назад,когато
може и да е имало подобни прояви...
27.01.2019
© Ирина Филипова All rights reserved.