Търсих те
Измислях те
И те обичах
Във всеки цвят
Те аз обличах
Раздавах те
Създавах те
В мрака
В мъглата
Разпръсвах те
Със светлината
Във всяка дума
Даже и в сълзата
Намирах скрита
Добротата
Покрита
С Богородичен покров
Пропита от любов
Вървя не спирам
Даже да умирам
Ще те намеря
Ще те изживея
С последен дъх
Ще те изпея
Щом жива си в мен
Желая твоя плен
На теб
До края се отдавам
Любов
С тебе жив оставам
© Любомир Деничин All rights reserved.