Виждам те, не плачи.
Сълзи повече не пропилявай, не тъжи.
Отчаяние и тъга те е обзела, знам, че те боли.
Но животът все така не спира да се върти.
Днес плачеш, утре се смееш,
но важно е само да продължаваш да живееш!
След лошото добро се задава,
след бурята винаги дъга изгрява.
Нелепо и непосилно това ти се струва сега,
болка обзела е сърцето и ума.
Но душата дълбоко една истина знае,
като пламък в тъмнината чрез нея трепти и в теб сияе.
Всеки ден мисия една пред себе си имаш,
да научиш как да даваш и как да обичаш.
Всеки в живота ти идва, урок от него да научиш,
после става и си отива, понякога без дори да се сбогуваш.
Ако си го обичал, спомен скъп в сърцето си да пазиш.
Ако си го мразел, да го пуснеш и да му простиш.
Затова стани и не се предавай.
Нито миг повече не пропилявай.
Обичам те и те прегръщам.
С ума си при теб винаги ще се връщам.
Защото мисълта граници не познава.
Понася спомени далеч от забрава.
Пътува през пространство и време,
докато душата при себе си не я приеме.
В сърцето си отново искра на обич запали,
в нежен пламък, а после в пожар я превърни.
Нека той мъката в теб да изпепели,
и после път на радост и любов пред теб да озари.
Виждам те, вече не плачеш.
Усмихваш се, макар и все още да се плашиш.
Трудно е да тръгнеш, знам.
Винаги до теб ще съм и ръка ще ти подам.
Моята сянка зад себе си ще виждаш,
Моята длан на рамото си ще усещаш.
Когато ме искаш, ще дойда, очи затвори,
в ума си ме повикай, и името ми изречи.
Виждам те, не плачи.
Стани и първа крачка направи,
втора, после трета, да тичаш започни.
Дори да паднеш, в отчаяние отново не потъвай.
Не ти позволявам да спреш, изправи се и тръгвай.
Искам земята в краката си да спреш да гледаш,
а поглед към звездите да впериш.
Искам да мислиш, да твориш,
да се радваш и да летиш.
Живот прекрасен те очаква.
Път, който ще ти взима, но и ще ти дава.
Не се страхувай, не плачи.
Усмихни се, не тъжи.
Виждам те, пак се радваш.
Никога не спирай да се надяваш!
Обичам те и те прегръщам,
целувам те и желание едно ти пращам.
Тази искра в очите си запази,
като звезда да не спира да блести!
Виждам те, здравей!
Радвай се, твори, живей!
© Lia O Kay All rights reserved.