Mar 23, 2013, 11:43 AM

Докосни ме 

  Poetry » Love
603 0 2

Не ме докосвай, чуваш ли, недей!

Докосването трябва да е чисто.

Във него трябва слънцето да грей,

като роса да е лъчисто.

 

Докосването трябва ветрове

да оседлава с порив истински,

да сбира в шепи светове

и да разбулва древни мистики.

 

Докоснеш ли ме - трябва да се сбъдна

и се преродя в око на птица.

Не ме оставяй да си тръгна -

издигни ме на престола - светла жрица!

© Румяна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти поете!За мен е чест твоето усещане!Хубава вечер!
  • Да,за поетичните души е точно това!Благодаря ти Анна!
Random works
: ??:??