Jan 23, 2024, 1:13 PM

Дон Кихот 

  Poetry
139 3 3

Живея на земята
безсмъртен и щастлив.
С рапира до луната.
И с поглед мълчалив.

Не ми е нужна слава.
Не ми е нужен вот.
Доброто побеждава
щом жив е Дон Кихот!

Препускам на кобила
и нося остър меч.
Но стигам до звездите.
И още по-далеч!

А после – като рицар
от рицарски роман,
воювам с Хоризонта.
И бия – барабан!

С венец от карамфили.
В пейзаж от светлина,
танцувам с Дулсинея
под кръглата Луна!

© Георги Ревов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??