23.01.2024 г., 13:13 ч.

Дон Кихот 

  Поезия
124 3 3

Живея на земята
безсмъртен и щастлив.
С рапира до луната.
И с поглед мълчалив.

Не ми е нужна слава.
Не ми е нужен вот.
Доброто побеждава
щом жив е Дон Кихот!

Препускам на кобила
и нося остър меч.
Но стигам до звездите.
И още по-далеч!

А после – като рицар
от рицарски роман,
воювам с Хоризонта.
И бия – барабан!

С венец от карамфили.
В пейзаж от светлина,
танцувам с Дулсинея
под кръглата Луна!

© Георги Ревов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??