May 15, 2015, 8:52 PM

Души без гуши 

  Poetry » Other
307 0 0
 
 
"Души без гуши"
 
 
Ех, колко обикалят без гуши,
като въздух са в дрехи, човешко не им се муши. 
Лудост - големите души живец да губят,
а надупчените, дъвчещи от него - да го плюят.   
Що за баланс, Боже, има в това -
чист зян, щета, без дори да се почита.
Безумно е от шепата сол чакъл да се ръси,
непопита, чернееща там, после и мравка да не я потърси.
И разлян, мижейки денем, блед и в нощта,
постепенно духът на зърна да им го умива дъжда...
 

15.05.15г.
третият

© Третият All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??