Mar 4, 2015, 9:46 PM

Души в кал 

  Poetry
387 0 1

Особена е тази лудост наша.

И робското ни, ненадминато търпение.

Злъч, всеки ден, предлагат ни във чаша.

Отпиваме. Изпадаме в забвение.

 

И бъркат пак в джобовите ни празни.

И не откриват нищо. И кръвта.

И лочат ни кръвта, тез ненаситни скотове.

И няма друго. Само робската душа.

 

Душа, от Бога ни дарена.

Душа за радост, скръб и жал.

Душа вековно изтерзавана.

Душа, потънала във робска кал.

 

Все чакаме отвън да дойде някой.

Понякога неканен идва той.

И векове подготвяме се ние.

За оня, уж решителния бой!

© Ник Желев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??