Jul 28, 2021, 11:13 PM

Две души 

  Poetry » Love
332 1 9

   

 

   Две души

 

 

          Непримирими в гърдите ми се борят две души

                                                                  Яворов

 

Две души във мен живеят,

толкова различни те

и не зная как умеят

двете да се разберат.

 

Първата мечтае много,

може да изневери.

Другата я съди строго,

във вериги я държи.

 

Първата обича силно,

тя е бъдещето в мен.

Другата пък справедливо

я наказва всеки  ден.

 

Все така аз с тях живея –

винаги във вечен спор.

И самата аз не зная –

в щастие или в затвор.

          Мария Мустакерска

 

© Maria Mustakerska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??