Jun 14, 2008, 4:38 PM

Две жени 

  Poetry
774 0 20
Живеят в мене две жени -
едната - кротка и практична,
девойка с весели очи,
животът учи я на всичко.
А другата е дъщеря
на горди, смели амазонки,
на вятър и вълни сестра
и на стихиите тревожни.
Едната - мила и добра,
тя може нежно да обича,
а другата - жена с крила -
на ураганите прилича.
"Добрата" нощем ако спи,
то "лошата" от сън се буди,
не знае страх, сама лети
и ветровете и се чудят.
Духът и щом се умори
или достигне я омраза,
то първата над нея бди
и тихичко съня и пази.
Приятелки са те, сестри.
Не гледай, че са тъй различни...
Във мен живеят две жени,
щом заедно са - могат всичко!

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??