Apr 28, 2007, 12:40 AM

Две звезди 

  Poetry
626 0 11

Две звезди

и всяка

с ореол и блясък.

Всяка има

своя светлинка,

всяка

в мрака трепка

и проблясва,

пулсира в нея

живинка.

Какво би станало,

ако се срещнат,

ако за миг

орбитите им се пресекат?

Дали

ще се разпаднат на парчета

и в необята

ще се отдалечат,

или пък

мълния

тъмата ще разцепи,

искра ще блесне,

ще запламти

и от звездите две

нова,

по-ярка ще засвети -

звезда

на сбъднати

мечти?


Трепкат в мрака

две звезди...

© Ласка Александрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??