Oct 31, 2013, 10:14 PM

Дядовите приказки 

  Poetry » Other
398 0 4

Разказваше ни дядо в зимни вечери,
наскупчени на топло край оджака,
за тъпани, свирни на дяволетини,
които закъснелите причакват.

По равното, край моста на Мелището
те скачали върху конете яки
и тънели копитата в стърнищата,
препъвали ги плевели и драки.

И дълго в гърбовете им се кискали,
а конят им във кръг все обикалял.
Чак първите петли щом глас извисвали,
изчезвали и знак оставал кален...

С годините в преданията свети ни
Радичковия дух добър - танеца
и дядовите шумни дяволетини -
на приказките негови - венеца.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??