Усетих дъх на цвете
и се сетих за теб.
Преплетени, ръцете ни
дирят вечна креп,
целувка, ароматна
и вечна благодат.
Преструвката грамадна
донася режещ хлад.
Усетих дъх на цвете
и се сетих за теб.
Разплетени ръцете ми.
Нацепени от плевели
разравят глетав хлеб.
© Тома Кашмирски All rights reserved.