May 19, 2012, 12:57 AM

Един прекрасен дълго чакан ден 

  Poetry
1093 1 5

Един прекрасен

дълго чакан  ден,

повярвай, ще е толкова различен

от тази кал във хората и мен,

и от омразата, която дишам.

 

Един прекрасен дълго чакан ден

(разбира се, че  може да е снежен),

светът ще се усмихне прероден,

по-мъдър и неосъзнато нежен.

 

А аз ще го прегърна озарен,

приел и светлото, и тъмнината.

Един прекрасен дълго чакан ден

ще помиря съдбата и  мечтата.

 

Ще ме догони стих несподелен

и в грохота от шепота на муза,

един прекрасен дълго чакан ден

ще бъда сняг по топлата ти блуза.

 

Животът ще е необикновен,

а щастието не пари и слава.

Eдин прекрасен дълго чакан ден,

роден от смелостта 

да се прощава.

© Бисер Бойчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??