Jan 14, 2008, 12:40 PM

Една жена 

  Poetry
711 0 6

На плажа в нощ студена,

една жена танцуваше безумно,

косите и се разпиляваха от вятъра,

а тялото и движеше се чудно...

 

Душата и разкрепостена,

забравила проблеми и беди,

под ритъма на бурна салса,

пясъкът под нея се стопи.

 

Краката и не спираха за миг,

ръцете жестове рисуваха горещи,

и сякаш тя се прероди,

и с душата и се случи нещо.

 

И падаше, и ставаше, и пак така,

но някак съвършена, мокра, пясъчна...

на клада от страстта душата си дари,

екстаз пренесе я извън земята.

 

Дори не беше самодива,

жена обикновена с тупкащо сърце,

и танца и остави в мен следа

и възхищение, и чудна гледка.

© Георги Зафиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??