May 7, 2011, 9:09 PM

Една Любов 

  Poetry » Love
991 0 1

                    Една Любов

 

Една любов, съблечена в росата.

Небето гледа, докосва я и плаче.

Протягам длан... очите му забърсвам.

Жарта под мен в пътека се превърна.

Една любов... дъгите заслепява.

Житото във хляб превръща.

Калта в земя... сълзите във вода.

Скалата ледена, в гореща лава.

Жаден съм, искам аз да те изпия.

О, Любов... светулка в мрака.

Блести сърцето ти във тъмнината.

Вятъра ревнувам, докосва ти косата.

Слънцето е мое... лъч във тъмнината.

Любов, Любов... облечена във вяра.

 

                 Юлиано

© Юлиано Кръстев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??