Aug 27, 2015, 12:50 AM

Една любов 

  Poetry » Love
385 0 3

                                                        Една любов

 

 

Не оставяй сърцето ми в болка,

върни се и спри близо до мен,

искам любов, макар да е глътка.

Къде си любов моя, ти си моя ден.

 

 

Горчивата радост много тъжи.

Защо мълчиш, целувка ми дари?

Мъка в душата ми самотна лежи

и огън нестихващ все гори.

 

 

С нежни чувства ти ме награди,

огрей ме като изгрялото слънце,

капка радост лицето да озари,

буен вятър да ме  отвее като зрънце.

 

 

Да изгарям от огън и да възкръсвам,

после като птицата феникс да летя,

с любов и нежен полъх да те докосвам,

в съдбата ранена, очаквано ще ти простя.

 

 

И нека  с една любов спокойно да живея,

голяма, искрена, пламенна, изгаряща.

Ела любов, за тебе само копнея.

Ела с обич и с нежността повтаряща.

 

 

 

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Толкова искаш да се радваш, а горчилката на живота те спира. Благодаря за коментара.Човек се учи в движение
  • "Горчивата радост тежи". Благодаря за коментара.
  • "Горчивата радост много тъжи." - тъжи ли наистина горчивата радост?
Random works
: ??:??