Feb 27, 2011, 1:09 AM

Ей така 

  Poetry » Love
567 0 1

Любов прекрасна можем ли да си купим,

колко ли струва и къде се продава?

Не може ли - ей така - да я получим,

без нищо някой от нас нещо да дава.


Не е ли Тя онази, същата  любов,

която прави душата ни тревожна -

нали е отредена за всеки от Бог.

Защо тогава е така невъзможна?


Стотици пъти едно и също  питах:

не може ли - ей така - да я получим.

Дни наред по пътища прашни скитах;


когато я открих - самичка бе накрай света,

от нея нещо много ценно аз научих:

че никога Тя не идва просто ей така!


                            Златко Станоев                           

© Златко Станоев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??