Jun 24, 2015, 8:05 PM

Еньов ден 

  Poetry » Phylosophy
652 0 1

***

Със Светлина денят ни поздравява,

че празник се посреща най-Велик!

В бракосъчетание с енергия дарява,

чрез изгрева на Слънцето в този миг!

Днес Еньовден е, празник на Земята.

Часът на равноденствието - порив жив!

Напътствия ни дава - хляба за душата,

и носи щастие и здраве в полет див.

Вода за берекет и здраве ни нарича,

с танц по изгрев - самодивски лековит.

Обреден хляб – погача да разчупим,

в сключено хоро за миг да помълчим.

През еньовски венец днес да преминем,

за здравето на всички братя и сестри!

И билки ароматни с песен да извием,

за да пребъдем заедно в утрешните дни!

© Валентина Недялкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хареса ми, че в стиховете ти има някаква нотка - близка до фолклора ни и до българската ни самобитност, нещо позабравено, захвърлено в там в ъгъла на думите, а ти си го пресъздала толкова добре.
    Поздравявам те, Валентина!
Random works
: ??:??