Sep 25, 2015, 8:56 AM

Еретичен стих на плажа 

  Poetry » Other
308 0 2

На Володя, на Володя

в поетичната му сграда
пак с Орлин Миланов бродя – 
с том четвърти негов страдам.

 

Отпуската на морето
слънчева ми е читалня.
Стих залива ме и ето,
в Академията славна

 

на Висоцки се издигам
с гениалната му мисъл
над бетоновата дига – 
ред едничък не написал.

 

Друг до мен щастливо дреме
край вълните на морето, 
сякаш хорските проблеми
не минават през сърцето.

 

Мисля си да се изправя
на спасителната кула
с неизменната китара
на Орлин – на тънка струна,

 

с рупор дрезгав да събудя
дремещите тук по плажа
докато Нептун в почуда
над вълните се покаже!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??