Sep 11, 2021, 10:16 AM

Есен 

  Poetry
350 0 0

Есен

 

Есента дойде със пълна сила!

Студът навлиза всеки ден! 

Няма я утехата момиче, да стопли твоя ден!

Днес вали, а утре грее.
Студено е, ала топло е за миг. 

Топло или студено, ти ще избереш!

Ден след ден летят си дните,

а душата и тежи. Решение не взима,

а недоволства и тъжи. 

Щастие за двама или пътя всеки да си извърви? 

Дали душата да си стоплиш или да продължаваш

в студ и мраз.

Смелост иска се момиче, да поемеш своя път! 

Дали да бъде топло или студено душата ще реши!

Любовта ти силна замръзва ден след ден,

в душата влезнала зараза, погубва всеки следващ ден! 

Родители се борят здраво,

семейството да закрепят,

ала студът навлиза яко

и не могат да го спрат. 

Търся аз утеха в утрешния ден,

ала настъпи ли деня става по-студен.

Ден след ден, все студен. 

Топло идва и си заминава, студа нахлува и не прощава. 

Семейство мило ти спомни си,

пътят дълъг припомни си!

Топло или студено, избора е твой!

Вземи в ръце живота свой

 и студеното стопли бъди герой!

© Gergana Valcheva All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??