Nov 18, 2011, 5:54 AM

Есента ще роди 

  Poetry » Other
503 0 5

 

 

Есента ще роди

 

Какво ще роди есента?

 

Може би нова планета

 

или черната дупка, която я чака…

 

Кехлибарена  гроздова сладост

 

или уморена пчела,

 

закъсняла,

 

 към дома  объркала пътя?

 

Вероятно поредния есенен спомен

 

на рафта прилежно закътан.

 

А може би разцъфтели звезди

 

от утробата нощна, набъбнала

 

от  копнежи и мрак…

 

Поредният  знак

 

под нозете,  който пропуква

 

със сухата есенна шума…

 

Звук на самотен кълвач.

 

Или смях на дете, заиграло

 

със вечерния здрач.

 

Може би есента ще роди и безкрая,

 

от който всяко раждане тръгва,

 

където паралелният свят е

 

… отново

 

 и ада, и рая?

© Петя Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??