Mar 29, 2023, 11:39 AM

Eскадроните на Пролетта 

  Poetry
185 1 1

ЕСКАДРОНИТЕ НА ПРОЛЕТТА

 

... в утрото на светла ера се измъкнах от килера –
пролет, слънце, атмосфера, свят за обич и мечти,
в парка цял орляк момчета карат леки колелета
и над Синята планета техният смешец ехти! –

 

гледам в двора две съседки, седнали на припек с плетки,
и – платил си всички сметки в ЧЕЗ и във Енерго Про,
покрай щанда за закуски зърнах – тръгнали по „Руски”,
три девойки с бели блузки, шапки с бучнато перо,

 

свил в десниците корави две-три росни китки здравец,
славейче ли в мен ги слави, пило водка-две „Smirnoff”? –
по-красив от Казанова, дадох интервю – за Nova,
стреснат, трогнат, очарован в ден от Бога за Любов,

 

и – надянал бяла ризка, сещам – пролетта е близка,
и светът – да диша! – искам, в шеметния безпредел,  
с тия римички в тефтера аз – човек, дошъл от вчера –
хълтам в следващата ера с устрем горд и набег смел.

 

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??