Mar 12, 2010, 11:38 AM

Фалшиво 

  Poetry
563 0 6

Фалшиво

Пеят днес камбаните

Замръзнали под ранно пролетния дъжд

Накацали ги погребално враните...

Аз хвърлям камък

Да изчезнат изведнъж

 

Аз кой съм

Да те питам откъде дойде

И колко път обувките ти са видели

Щом всеки ден във който ме четеш

Поливаш мъничкото цвете в мене

 

За да може да расте

 

За да достигна мястото в което

Враните говорят тихо

Зад завеси от велурен мрак

Ми трябва някой като теб да ме повика

И да ми покаже как...

 

Фалшивото

По-хубаво понякога звучи

По-истинско

Ако са отворени очите ти

И ако искаш

 

Защото ние всички се преструваме

И в крайна сметка всички сме лъжи

Защото има кой да ни купува

И да ни почеше като ни сърби

 

Така че аз хвърлям камък по камбаните

И враните изчезват

Изведнъж

За да кацнат другаде

И друг да ги нахрани

Под ранно пролетния дъжд

 

12 март 2010

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??